in op
Vind direct de deelnemer die u zoekt, voer hiernaast uw zoektermen in of stel uw lijst met deelnemers samen.

Over DPRA

Trefwoorden: DRPA, Rubber, Kunststof, Branchevereniging, EFIDA


 

Dutch Plastic and Rubber Association is de brancheorganisatie voor Nederlandse technische handelsbedrijven in rubber- en kunststofproducten voor de totale industrie, zowel original equipment manufacturing als eindverbruikers. Alle deelnemende bedrijven zijn nationaal actief, een groot aantal heeft ook belangrijke internationale activiteiten in productlijnen, zoals slangen en toebehoren, afdichtingen, profielen en vormwerk. De producten worden op voorraad gehouden of op verzoek van afnemers geassembleerd of vervaardigd uit halffabrikaten. Naast de voorraadhoudende functie is technisch advies bij producten en ontwikkeling van producten beschikbaar.

DPRA werkt op Europees niveau samen in een Federatie met collega’s uit Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Zwitserland in EFIDA (European Federation of Industrial Distributor Associations). Goede communicatiemogelijkheden met en naar elkaar zijn mogelijk middels koppelingen naar websites van de individuele associaties, waarbij een doorkoppeling naar de bedrijven mogelijk is.

Het is belangrijk als u weet wat nodig is maar het is nog belangrijker te weten dat uw industriële toeleverancier samen met u de oplossing zoekt voor uw technische behoeften. Dat is de basis waarop alle deelnemers in DPRA werken. DPRA biedt een aantal zaken:

  • uitwisseling en verdieping van kennis door bijeenkomsten, een eigen rubbercursus, seminars
  • een gemeenschappelijke aanpak op het gebied van leveringsvoorwaarden en het benaderen van voor de leden belangrijke branches en instanties
  • samenwerking met het Nederlands Verbond voor de Groothandel en zusterverenigingen in het buitenland.

Gerelateerde sites: EFIDA (deze sites vallen niet onder de verantwoording van DPRA)